opc_loader

Wensenlijst

Welkom om onze vernieuwde website. Het kan zijn dat uw oude inloggegevens niet meer gelden, maak s.v.p een nieuw account aan!

    Veuve Clicquot La Grande Dame 2006

Een Speciale Veuve Clicquot champagne voor de genieters onder ons.

(Prijs excl. btw) 140,00
169,40
Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  2  items
Levertijd:
1-2 dagen (we proberen de gevraagde leverdatum te respecteren)

Deze millésime Veuve Clicquot uit 2006 wordt voor u aangepast in een geschenkdoos verpakt in wit glanzend papier voorzien van een breed zijden lint.  Wij brengen gratis uw boodschap op het geschenk aan.

Geschenkdoos met een Veuve Clicquot La Grande Dame 2006, 75 cl.

Veuve Clicquot is één van de oudste en gerenommeerdste champagnehuizen ter wereld, welke in 1772 is ontstaan. Oprichter Philippe Clicquot was duidelijk in zijn doel. Hij wilde dat iedereen Champagne zou kennen en kon proeven. Zo reisde hij af naar Italië, Duitsland en zelfs Rusland om Veuve Cliquot aan de man te brengen. Vandaag de dag beschikt het bedrijf over 393 hectare aan wijngaarden. Ze hebben druivenstokken op 12 van 17 grand cru velden en op 18 van de 44 1e cru velden. De stijl van Veuve Cliquot is krachtig en complex. Dit bereiken ze door in de blend Pinot Noir als dominante druif te gebruiken, de wijn lang te laten rijpen en een malolactische vergisting toe te laten, wat niet heel gebruikelijk is in de Champagne. In de neus een minerale toets met daarbij perzik, nectarine, brioche, vanille en jasmijn. In de mond mineraal, veel kracht en lengte met tonen van rijp fruit, vanille en brioche. De afdronk is erg lang en sappig.  Alle druiven voor deze wijn komen uit het oogstjaar 2006 en komen uit de acht Grand Cru velden. De dosage voor deze wijn is acht tot tien gram suiker per liter.