opc_loader

Wensenlijst

Bestel tijdig uw Sinterklaaschocolade
Welkom om onze vernieuwde website. Het kan zijn dat uw oude inloggegevens niet meer gelden, maak s.v.p een nieuw account aan!

    Magnum Gosset Grande Réserve als geschenk

Deze Magnum Grande Réserve champagne van het oudste champagnehuis in Frankrijk wordt voor u verpakt in dik wit glanzend kwaliteitspapier voorzien van een mooi zijden lint en aangepaste strik.

(Prijs excl. btw) 99,55
120,46
Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  1  items
Levertijd:
1-2 dagen (we proberen de gevraagde leverdatum te respecteren)

1.5 L. champagneplezier met deze Champagne van het champagnehuis Gosset.

De champagne wordt aangepast verpakt in een geschenkdoos die wordt voorzien van dik wit glanzend kwaliteitspapier en een aangepaste zijden strik.

Het legendarische Champagnehuis Gosset staat te boek als het oudste wijnhuis in de regio, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1584 toen het werd opgericht door de edelman Pierre Gosset. Hun wijnen, gemaakt in Aÿ, werden samen met de beste Bourgognes geserveerd aan de tafels van de Europese vorstenhoven.
De reputatie van het huis Gosset voor uitmuntende kwaliteit begint in de wijngaarden, waarbij ze enkel de beste druiven selecteren afkomstig van enkel premier- en grand-cru wijngaarden in de Marne regio. En ook in de kelders zetten ze hun doorgedreven zoektocht naar kwaliteit voort, met 4 eeuwen know-how en veel geduld maken ze hier pure gastronomische wijnen. Over de jaren heen wisten ze dan ook ontelbare erkenningen te verzamelen voor het volledige gamma van Champagnes die ze aanbieden.
Anders dan vele producenten vermijden ze hier doelbewust de malolactische fermentatie waardoor de wijnen hun appelzuur behouden, wat ze strak en fris maakt en gebruiken ze een verlengde lagering op de ‘lies’ om nog meer de unieke en specifieke eigenschappen van de verschillende druiven en terroirs naar voren te brengen. Het resultaat mag er zijn, zeer dynamische wijnen die zelfs perfect in de kelder kunnen rijpen. Alvorens hun cuvees op de markt te brengen zorgt Gosset zelf voor een optimale rijping tussen de 4 en 5 jaar voor NV Champagnes en tussen de 7 en 10 jaar voor de speciale cuvees. De huisstijl kenmerkt zich in crémige Champagnes met een mooie parel, droog, mooie zuren, vol en met aroma’s van gisten en biscuit.

Deze prachtige champagne is ongeveer 4 jaar gerijpt in de kelders van Gosset. Deze Magnum is een grote fles van 1,5 Liter. In de geur volle en complexe neus met aroma's van rode bessen, licht tarwe, gedroogde vruchten en een hint van peperkoek. In de smaak frisse minerale en noten domineren de smaak. Maar ook veel hinten van chocolade, peer, toast en citrus. Goed in balans en met een lange afdronk.