opc_loader

Wensenlijst

Welkom om onze vernieuwde website. Het kan zijn dat uw oude inloggegevens niet meer gelden, maak s.v.p een nieuw account aan!

    Trio St. Emilion Grand Cru als geschenk

Drie Franse topwijntjes die voor u als relatiegeschenk worden verpakt.  Wij brengen gratis uw boodschap aan op een handgeschreven kaartje.

(Prijs excl. btw) 59,99
72,59
Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  597  items
Levertijd:
1-2 dagen (we proberen de gevraagde leverdatum te respecteren)

Dit geschenk bevat drie rode St Emillion's  Grand Cru.  Dit wijngeschenk wordt voor u in glanzend wit geschenkpapier verpakt dat wordt voorzien van een zijden lint.  Wij brengen gratis uw boodschap aan.

Geschenkdoos met

  • Driemaal rode wijn, St Emillion Grand Cru, Château Fougueyrat, 75 cl

Château Fougueyrat werd tot voor de millennium wisseling uitgebaat door de familie Nicoux als steengoede Saint Emilion Grand Cru. De uitstekende terroir waar de wijngaarden gedijen, getuigen immers van grootse klasse. Met prestigieuze Grand Cru Classé buren als Cap de Mourlin, Soutard, Larmande en Dassault valt dat moeilijk tegen te spreken. In 2001 verwierf familie Mortelmans de 7 hectare prachtig gelegen wijngaarden met zijn kelders. Om het Château tot het selecte groepje Saint Emilion Grand Cru’s te behouden werd prompt alles en iedereen opnieuw op kwaliteit afgestemd. De wijngaarden zijn gelegen op de befaamde kalkrots van Saint Emilion en zijn aangeplant met 85% merlot, 10% cabernet franc en 5% cabernet sauvignon. Ze werden opnieuw uitgelijnd en zelfs een deel heraangeplant. Dankzij een tweevoudige kortsnoei (vendanges vertes) wordt er niets dan kwaliteit in de wijngaarden nagestreefd. In de kelders kan de alcoholische fermentatie zeer nauwkeurig worden opgevolgd dankzij kleine thermo gecontroleerde inox cuves. De opvoeding op Franse eiken vaten werd herzien, zo wordt jaarlijks 1/4de van eiken vaten vernieuwd. De overige wijn rijpt op 1 of 2 jaar oude vaten.