opc_loader

Wensenlijst

Bestel tijdig Paaschocolade !!!
Welkom om onze vernieuwde website. Het kan zijn dat uw oude inloggegevens niet meer gelden, maak s.v.p een nieuw account aan!

  Rode St.Emilion Grand Cru met zoet en hartigs

Geschenkpakket met een Frans wijntje, een Saint Emilion Grand Cru, aperitiefhapjes, chocolade en koekjes.

(Prijs excl. btw) 62,77
70,93
Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  597  items
Levertijd:
1-2 dagen (we proberen de gevraagde leverdatum te respecteren)

Dit geschenkpakket wordt voor u aangepast verpakt in een wit glanzend geschenkpapier dat wordt voorzien van een zijden geknoopt lint.  Wij brengen gratis uw persoonlijke boodschap aan op uw geschenk zodat het geschenkpakket een gepersonaliseerd geschenk wordt.

Geschenkdoos met:

 • Saint-Emilion Grand Cru wijn 75 cl. van het kasteel "Château Fougueyrat"
 • Schotse toastjes van Walkers, Mini Oatcakes 150 gram
 • Artisanale pâté van Castaing (Frans) "Le pâté de campagne au Piment d'Esplette" 180 gram
 • Confit van de Franse producent "Les Folies Foie Gras", 110 gram 
 • Doosje Belgische koekjes van Belgian Treasure 75 gram
 • Pakje Rolls van de Belgische fabrikant Lotus, 150 gram
 • Reep Côte d'or chocolade 45 gram
 • Reep Côte d'or chocolade 45 gram
 • Reep Côte d'or chocolade 45 gram
 • Reep nougat van Carlier, 100 gram

Château Fougueyrat werd tot voor de millennium wisseling uitgebaat door de familie Nicoux als steengoede Saint Emilion Grand Cru. De uitstekende terroir waar de wijngaarden gedijen, getuigen immers van grootse klasse. Met prestigieuze Grand Cru Classé buren als Cap de Mourlin, Soutard, Larmande en Dassault valt dat moeilijk tegen te spreken. In 2001 verwierf familie Mortelmans de 7 hectare prachtig gelegen wijngaarden met zijn kelders. Om het Château tot het selecte groepje Saint Emilion Grand Cru’s te behouden werd prompt alles en iedereen opnieuw op kwaliteit afgestemd. De wijngaarden zijn gelegen op de befaamde kalkrots van Saint Emilion en zijn aangeplant met 85% merlot, 10% cabernet franc en 5% cabernet sauvignon. Ze werden opnieuw uitgelijnd en zelfs een deel heraangeplant. Dankzij een tweevoudige kortsnoei (vendanges vertes) wordt er niets dan kwaliteit in de wijngaarden nagestreefd. In de kelders kan de alcoholische fermentatie zeer nauwkeurig worden opgevolgd dankzij kleine thermo gecontroleerde inox cuves. De opvoeding op Franse eiken vaten werd herzien, zo wordt jaarlijks 1/4de van eiken vaten vernieuwd. De overige wijn rijpt op 1 of 2 jaar oude vaten.

35.49   35.44