opc_loader

Wensenlijst

Bestel tijdig Paasgeschenken in Belgische chocolade, nu 1% vroegbestelkorting !!

    Rode St.Emilion Grand Cru en een witte Petit-Chablis

Geschenkpakket met twee fijne Franse wijntjes, een Petit Chablis en een Saint Emillion Grand Cru.

(Prijs excl. btw) 36,89
44,64
Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  519  items
Verzendmethode
B Post 24h:
9,99
Levertijd:
1-2 dagen (we proberen de gevraagde leverdatum te respecteren)

Dit geschenkpakket wordt voor u aangepast verpakt in een wit glanzend geschenkpapier dat wordt voorzien van een zijden geknoopt lint.  Wij brengen gratis uw persoonlijke boodschap aan op uw geschenk zodat het wijnpakket een gepersonaliseerd geschenk wordt.

Geschenkdoos met twee Franse wijntjes:

  • Saint-Emilion Grand Cru wijn 75 cl. van het kasteel "Château Fougueyrat"
  • Witte Petit Chablis, Domaine Tremblay 75 cl.

Deze Petit Chablis heeft alle kenmerken van een Chablis – aroma’s van witte bloemen vermengd met citrussy tonen op een minerale basis. De mond is licht en levendig met een uitgebalanceerde zuurgraad.  De familie Gérard Tremblay is de vijfde generatie die het familiewapen met trots uitstraalt. Ze hebben hun bezit in de vijfde generatie van 12 hectare tot 33 hectare uitgebreid. Deze 33 hectare zijn alleen beplant met Chardonnay stokken! Een andere druivensoort mag in de Chablis niet worden aangeplant. De oppervlakte voor de Petit Chablis bedraagt 5,5 ha. Chablis 15 hectare en de 1er Cru en Grand Cru's 12,5 ha. Bewakers van traditie en met een grote liefde voor wijn, Gerard en Vincent Tremblay bewerken meer dan 30 ha wijngaard en produceren wijnen van 4 verschillende AOC Chablis-appellaties. Hun wijnen zijn met veel zorg, veel liefde en echte aandacht voor detail gemaakt.

Château Fougueyrat werd tot voor de millennium wisseling uitgebaat door de familie Nicoux als steengoede Saint Emilion Grand Cru. De uitstekende terroir waar de wijngaarden gedijen, getuigen immers van grootse klasse. Met prestigieuze Grand Cru Classé buren als Cap de Mourlin, Soutard, Larmande en Dassault valt dat moeilijk tegen te spreken. In 2001 verwierf familie Mortelmans de 7 hectare prachtig gelegen wijngaarden met zijn kelders. Om het Château tot het selecte groepje Saint Emilion Grand Cru’s te behouden werd prompt alles en iedereen opnieuw op kwaliteit afgestemd. De wijngaarden zijn gelegen op de befaamde kalkrots van Saint Emilion en zijn aangeplant met 85% merlot, 10% cabernet franc en 5% cabernet sauvignon. Ze werden opnieuw uitgelijnd en zelfs een deel heraangeplant. Dankzij een tweevoudige kortsnoei (vendanges vertes) wordt er niets dan kwaliteit in de wijngaarden nagestreefd. In de kelders kan de alcoholische fermentatie zeer nauwkeurig worden opgevolgd dankzij kleine thermo gecontroleerde inox cuves. De opvoeding op Franse eiken vaten werd herzien, zo wordt jaarlijks 1/4de van eiken vaten vernieuwd. De overige wijn rijpt op 1 of 2 jaar oude vaten.